fbpx
EtusivuFormula 1Itävallan GP oli yllätyksiä täynnä – viimeiseksi sijoittunut kuski äänestettiin kisan parhaaksi?

Itävallan GP oli yllätyksiä täynnä - viimeiseksi sijoittunut kuski äänestettiin kisan parhaaksi? Formula 1 Formulat Uncategorized Urheilu

Viime sunnuntaina ajettu Itävallan GP päättyi ensimmäistä kertaa tällä kaudella jonkun muun tallin, kuin Mercedeksen voittoon. Ensimmäiseksi kisassa ajoi myös viime vuoden Itävallan GP:ssä ykköseksi ajanut Red Bullin Max Verstappen. Sarjaa johtava Lewis Hamilton (197 p.) sijoittui vasta viidenneksi, mihin vaikutti kylläkin aika-ajoissa asetettu kolmen lähtöruudun rangaistus Kimi Räikkösen estämisestä. Toisena sarjassa oleva Valtteri Bottas (166 p.) pääsi näin ollen kuromaan pisteväliä Hamiltoniin pienemmäksi sijoituttuaan kolmanneksi.

Alfa Romeolle kisa oli komea, kun molemmat kuskit ajoivat pisteille ensimmäistä kertaa yhdessä tällä kaudella. Räikkönen kuittasi yhdeksännellä sijalla kaksi pistettä ja Antonio Giovinazzin kymmenes sija merkitsi italialaiselle hänen uransa ensimmäistä kisapistettä.

Giovinazzi joutui luopumaan kutreistaan:

Tällä kaudella comebackin tehneen Williamsin Robert Kubican kisa oli vaikea. Hän lähti kisaan lähtöruudusta numero 17 ja sijoittui lopulta viimeiseksi kolme kierrosta jäljessä Max Verstappenista. Tästä huolimatta Kubica äänestettiin kisan parhaaksi kuskiksi, mikä aluksi purskautti kahvit ulos suusta, mutta lopulta F1 tiedotti kyseessä olleen ”tekninen vika”, jota korjataan parhaillaan.