fbpx
EtusivuJääkiekkoDylan Larkin iski voitto-osuman Yhdysvalloille jatkoajalle venyneessä kamppailussa Leijonia vastaan

Dylan Larkin iski voitto-osuman Yhdysvalloille jatkoajalle venyneessä kamppailussa Leijonia vastaan Jääkiekko talviurheilu Uncategorized Urheilu

Suomi kohtasi tänään USA:n jääkiekon MM-kisoissa Slovakiassa. USA oli paperilla selkeä ennakkosuosikki, vaikka ensimmäisessä pelissään Slovakiaa vastaan sen pelaaminen ei ollutkaan parhaalla tasolla. Suomen maalilla aloitti MM-debyyyttinsä tehnyt Veini Vehviläinen.

Yhdysvallat aloitti ottelun väkevästi Brady Skjein maalaten taululle 1-0 lukemat heti ensimmäisellä peliminuutilla. Suomen ensimmäinen maalipaikka syntyi vasta ottelun puolivälissä, kun Marko Anttila pääsi yrittämään hyvältä paikalta, mutta Cory Schneider nappasi kiekon kiinni. Johnny Gaudreau iski USA:n 2-0 johtoon ajassa 10:36. Suomi teki tärkeän 2-1 kavennuksen, kun Harri Pesosen pienestä kulmasta laukaistu veto livahti Schneiderin kainalosta verkkoon viimeisellä peliminuutilla.

Toiseen erään lähti selkeästi pirteämpi Leijona kuin ensimmäisessä erässä ja samalla koko peli muuttui intensiivisemmäksi. Erää ehdittiin vääntää päästä toiseen pitkään, kunnes Suomen Juhani Tyrväinen komennettiin rangaistusaitioon korkeasta mailasta ajassa 8:50 ja Yhdysvallat pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan ylivoimapelaamistaan. Suomi selvitti kuitenkin vahvasti alivoimatilanteen.

Pian tämän jälkeen puolestaan Suomi pääsi pelaamaan ylivoimaa kun USA:n kapteeni Patrick Kane huitoi korkealla mailalla itsensä rangaistusaitioon. Kaapo Kakolle avautui ylivoimalla avopaikka, mutta nuorukainen ei osunut kiekkoon kunnolla ja se lipui ohi maalin. Yhdysvallat hankki pian toisen rangaistuksen ja tällä kertaa Suomi käytti tilanteen hyväkseen Niko Ojamäen tasoittaessa ottelun.

Vehviläinen pääsi kolmannessa erässä näyttämään voimansa ja torjui komeasti useaan kertaan pitäen Suomen mukana kamppailussa. Tilanteita riitti molemmissa päissä, mutta veskarit pitivät lukemat tasoissa eikä viimeisessä erässä nähty enää maaleja.

Ottelun ratkaisu nähtiin ensimmäisen jatkoajan lopulla kun Dylan Larkin niittasi 3-2 osuman Yhdysvalloille.