fbpx
EtusivuUncategorizedSuomen universiadijoukkueelle kaikkien aikojen tulos – yhteensä 17 mitalia!

Suomen universiadijoukkueelle kaikkien aikojen tulos – yhteensä 17 mitalia!

Suomen universiadijoukkueelle kaikkien aikojen tulos – yhteensä 17 mitalia! Uncategorized Urheilu yleisurheilu

Napolin kesäkisoissa edustanut Suomen universiadijoukkue nappasi kesäkisoista yhteensä viisi mitalia. Aiemmin talviuniversiadeissa mukaan tarttui 12 mitalia, minkä myötä tästä tuli Suomen historian menestyksekkäin vuosi 17 mitalilla.

Parhaisiin suorituksiin kesäkisoissa yltivät miesren RS21-purjehdusjoukkue sekä seitsenottelija Miia Sillman kultaisilla mitaleillaan. Reetta Hurske juoksi hopealle 100 metrin aidoissa ja Timi Vallioniemi puolestaan skeetammunnassa. Myös kolmannelle pallille päästiin kun Joonas Rinne nappasi pronssia 1500 metrin juoksussa.

– Napolin universiadit päättyivät suomalaisten osalta huikeisiin tunnelmiin, kun saimme viimeisenä kisapäivänämme juhlia kahta kultamitalia. Urheilijamme onnistuivat kaiken kaikkiaan erinomaisesti, sillä Suomi on yltänyt viiteen kesäuniversiadimitaliin vain kahdesti aiemmin ja edellisestä kerrasta oli kulunut jo 44 vuotta, joukkoa johtanut Jukka Tirri kertoo Olympiakomitean verkkosivuilla.

– Universiadit on tärkeä, ja samalla yksi viimeisistä etapeista kohti kansainvälistä huippua urheilijoille, jotka ovat siirtyneet nuorten kilpailuista aikuisten sarjaan. Joukkueestamme löytyy useita esimerkkejä siitä, että korkeakouluopiskelun yhdistäminen tavoitteelliseen huippu-urheiluun on huolellisen suunnittelun ja joustavien opiskeluratkaisujen avulla mahdollista ja että parhaassa tapauksessa urheilu ja opiskelu tukevat toinen toistaan, hän jatkaa.

Napolin kesäkisat päättyvät tänään sunnuntaina.

Jaa urheiluhulluutta:

Ei kommentteja

Pahoittelut. Kommentointi on suljettu.