fbpx
EtusivuJääkiekkoSuomi on maailmanmestari!

Suomi on maailmanmestari!

Suomi on maailmanmestari! Jääkiekko talviurheilu Uncategorized Urheilu

Suomi on voittanut jääkiekon maailmanmestaruuden tunteikkaan ottelun jälkeen. Kanada puski päälle kovalla otteella heti kiekon tiputtua jäähän. Ottelun tulisuudesta kertoo se, että pelkästään ensimmäisessä erässä jaettiin yhteensä viisi rangaistusta, Suomelle kolme ja Kanadalle kaksi. Tämän lisäksi Suomi sai rangaistuslaukauksen kun Thomas Chabot veti Jere Salliselta jalat alta. Oliwer Kaski ei kuitenkaan saanut ujutettua kiekkoa reppuun. Pian tämän jälkeen Shea Theodore vei Kanukit 1-0 johtoon.

Toinen erä oli huomattavasti rauhallisempaa molemmin puolin ja erä oli Suomen hallussa. Suomi tasoitti ottelun Marko ”Mörkö” Anttilan osumalla erän alussa. Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa ja Mörkö sovitteli jo sankariviittaa päälleen ja iski illan toisella osumallansa Suomen 2-1 johtoon ajassa 42:35. Harri Pesonen iski viimeisen naulan Kanadan arkkuun ja vei Suomen 3-1 johtoon, kun ottelua oli nelisen minuuttia jäljellä. Suomi juhlii päätössummerin soidessa jääkiekon maailmanmestaruutta 2019!