fbpx
EtusivuEurooppa-liigaKuPSin eurotaival päättyi katkeraan tasapeliin

KuPSin eurotaival päättyi katkeraan tasapeliin

KuPSin eurotaival päättyi katkeraan tasapeliin Eurooppa-liiga Jalkapallo

Kuopion Palloseuran eurotaival päättyi torstai-iltana katkeraan 0-0 tasapeliin, kun puolalainen suurseura Legia Varsova eteni karsintojen kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 0-1.

Otteluparin ensimmäinen osaottelu Varsovassa päättyi kotijoukkue Legian 1-0 voittoon ja täten kuopiolaiset lähtivät toiseen osaotteluun maalin takaa-ajoasemasta. Vaikka ensimmäisen osaottelun tulos oli tappio, olivat KuPSin lähtökohdat torstain kamppailuun toiveikkaat. Kun yhtälöön lisättiin vielä täpötäysi Savon Sanomat Areena ja kotiyleisön valtaisa tuki, olivat odotukset Kuopiossa korkealla.

KuPS starttasi ottelun pirteästi ja rohkean pelaamisen ansiosta kotijoukkue piti ottelun hallintaa itsellään. Puolalaiset kestivät KuPSin rynnästyksen, eikä ensimmäisellä puoliajalla nähty täysosumia. Ensimmäinen puoliaika oli KuPSin hienoista hallintaa, mutta huippupaikat jäivät vähiin. Pallonhallinta 53%-47% kuvastaa hyvin ensimmäistä puoliaikaa.

Toisen puoliajan alussa kotijoukkue koki pelissään seesteisemmän vaiheen ja puolalaisjoukkueen puolustus katkaisi KuPSin hyökkäykset kovalla prosentilla. Puoliajan kuluessa KuPS pääsi vähitellen peliin mukaan ja yksittäiset yksilösuoritukset saivat aikaan vaarallisiakin hyökkäyksiä. Ottelun hallinta toisen puoliajan alussa oli kuitenkin vierailijoiden ja myös puolalaisilla oli omat paikkansa maalintekoon.

Ottelusarja oli saamassa loppusinetin 85. minuutin kohdalla, kun KuPS-puolustajan käsivirheen seurauksena Legialle vihellettiin rangaistuspotku. KuPSin veräjää vartioinut Otso Virtanen oli kuitenkin tilanteessa etevämpi. Sandro Kulenovicin laukaus päätyi Virtasen hanskoihin ja stadion syttyi hurmokseen.

Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Savon Sanomat Areena oli revetä liitoksistaan, kun vaihdosta sisään tulleen Tucon laukaus löysi takatolpalla odottaneen Lucas Rangelin. Rangel laittoi pallon varmasti verkon perukoille, mutta avustava erotuomari vihelsi tilanteen paitsioksi. Tämä oli viimeinen isku KuPSille ja aika maalintekoon loppui kesken. Lopulta erotuomarin kolme peräkkäistä pillin vihellystä päättivät ankaran taistelun jälkeen Kuopion Palloseuran eurotaipaleen.

Tapahtumana ilta Kuopiossa oli menestys ja loppuunmyyty stadion pääsi nauttimaan äärimmäisen jännittävästä futisillasta aivan ottelun loppuun saakka. Ennen ottelua huolenaiheena oli Legian pahamaineinen kannattajajoukko, mutta kaikkien onneksi järjestyshäiriöiltä vältyttiin.