fbpx
EtusivuBundesliigaBundesliiga alkaa tänään! Lue ennakot ja todennäköisyydet kaikkiin otteluihin tästä!

Bundesliiga alkaa tänään! Lue ennakot ja todennäköisyydet kaikkiin otteluihin tästä!

Bundesliiga alkaa tänään! Lue ennakot ja todennäköisyydet kaikkiin otteluihin tästä! Bundesliiga Ennakot ja katsaukset

Bundesliigan avauskierros potkaistaan perjantai-iltana käyntiin, kun hallitseva mestari Bayern Munchen isännöi Hertha Berliiniä. Viime vuonna mestaruuskamppailu jatkui Bayernin ja Dortmundin välillä pitkälle kevääseen. Pystyykö joku horjuttamaa Bayernin hegemoniaa tulevalla kaudella? Mitkä ovat nousijajoukkueiden taso tänä vuonna? Mukana on mm. kulttimaineessa oleva seura Berlin Union. Lue kierrosennakko ja ennusteet otteluiden todennäköisyyksistä jokaiseen yhdeksään otteluun!

Bayern Munchen – Hertha

Bayern vei lopulta mestaruuden nimiinsä kahden pisteen erolla Dortmundiin, vaikka keltamustat olivat kevätkauden alkaessa jo turvallisen tuntuisessa muutaman pisteen johdossa. Bayernissa on tapahtunut merkittäviä muutoksia legendojen Arjen Robbenin ja Franck Riberyn lopettaessa uransa Bayernin paidassa. Sukupolvenvaihdos on alkanut ja nuorien laitapelaajien kuten Serge Gnabryn ja Kinglesy Comanin tulee vastata huutoon vastuun kasvaessa. Hertha sijoittautui viime kaudella sijalle 11., mikä on sen resursseihin nähden kelvollinen saavutus. Suurta liikennettä ei siirtomarkkinoilla ole tapahtunut, mutta viime kaudella isossa roolissa pelannut laitahyökkääjä Valentin Lazaro myytiin Interiin 20 miljoonalla ja tilalle hankittiin tuoretta osaamista Watfordista Dodi Lukebakion muodossa. Oman värinsä Herthan kauteen tuo tulevat paikalliskamppailut Union Berlinin kanssa.

Ennusteemme mukaan hallitseva mestari Bayern Munchen ansaitsee kotonaan 74% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 17% ja vierasvoitto 9% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 3.60 maaliin. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Robert Lewandowski (58%) ja Vedad Ibisevic (20%).

Bremen-Düsseldorf

Bremenin viime kausi sujui hyvin, kun sarjasijoitus oli kahdeksas ja se eteni Saksan Cupissa aina välieriin asti, jossa Bayern oli niukasti parempi. Bremenin toiminta pelaajamarkkinoilla on ollut maltillista ja rahaa on käytetty hyvin vähän, sillä seura on turvautunut lainasopimuksiin niin ulos kuin sisäänpäinkin. Kokemusta Niklas Moisanderin johtamaan puolustuslinjaan tuo Dortmundista lainalle saapuva turkkilaistoppari Ömer Topak. Düsseldorf pelasi niin ikää mukiinmenevän kauden sen sijoittautuessa sarjassa kymmenenneksi, vaikka seura operoi tälläkin kaudella sarjan kolmanneksi pienimmällä pelaajabudjetilla, eikä luonnollisesti ole mällännyt miljoonia siirtomarkkinoilla tänäkään kesänä.

Ennusteemme mukaan Bremen avaa kautensa kotikentällään 50% suosikkina, tasapelin toteutuessa 28% ja vierasvoitto 22% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää selvästi sarjan keskiarvon alapuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.60 maaliin. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Martin Harnik (33%) ja Rouwen Hennings (22%).

Dortmund-Augsburg

Viime kausi oli karvasta kalkkia Dortmundille, kun kevätkaudella jo useamman pisteen johdossa sarjakärjessä ollut joukkue suli kevätlumien myötä ja luovutti Bayernille sarjan ykkösposition sekä lopulta mestaruuden. Siirtomarkkinoilla keltamustat ovat operoineet jälleen hämmästyttävän hyvin peliliikkein myyden Christian Pulisicin isolla rahalla Chelseaan ja Abdou Diallon PSG:hen. Vahvistuksia on tullut vakuuttava määrä ja sopivassa suhteessa kokemusta sekä nuorta potentiaalia. Sisään on tullut laatupelaajia kuten paluumuuttaja Mats Hummels, Thorgan Hazard, Julian Brandt sekä Nico Schulz. Augsburg joutui taistelemaan putoamista vastaan viimeisille kierroksille asti, mutta säilyi lopulta viiden pisteen eroon viimeiselle putoajan paikalle joutuneeseen Stuttgartiin. Joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa ja Augsburgilta sopii odottaa pientä tasonnostoa viime kauteen nähden.

Dortmund avaa kautensa kotikentällään selkeänä 73% suosikkina, tasapelin toteutuessa 17% ja vierasvoitto 10% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 4.00 maaliin. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Alfred Finnbogason (40%) ja Paco Alcacer (58%).

Freiburg-Mainz

Freiburgin kausi oli tasainen suoritus joukkueen sijoittautuessa lopulta sijalle 13. joka on joukkueen resursseihin ja viime kauden peliesityksiinkin nähden varsin oikeutettu tulos. Mainz on luokkaa vahvempi ryhmä ja myös sen tasaiset peliesitykset kantoivat sijalle 12., mutta eroa Freiburgiin jäi kuitenkin seitsemän pistettä. Mainzin siirtoikkunan mielenkiintoisin hankinta on Sveitsiläinen Edmilson Fernandes, joka ostettiin West Hamista. Fernandes pelasi viime kauden lainasopimuksella Fiorentinassa ja on kookas sekä pallovarma keskikentän pohjapelaaja.

Ennusteemme mukaan Freiburg on kotonaan 40% suosikki, tasapelin toteutuessa 29% ja vierasvoitto 31% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää selvästi sarjan keskiarvon alapuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.40 maaliin. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Lucas Höler (24%) ja Robin Quaison (24%).

Leverkusen-Paderborn

Peter Boszin Leverkusen pelasi viime kaudella parhaimmillaan Bundesliigan hienointa jalkapalloa ja tulee tällä kaudella olemaan yksi mahdollisista yllättäjistä jättiläiseurojen kintereillä. Useamman vuoden joukkueen avainpelaajiin kuulunut Julian Brandt siirtyi Dortmundiin, mutta tilalle on hankittu lupaava ranskalaislaituri Moussa Diaby sekä keskikentän keskustaa vahvistamaan saapunut Kerem Demirbay Hoffenheimista. Paderborn esiintyy tulevalla kaudella toista kertaa historiassaan Bundesliigassa ja edellisen esiintymisen jälkeen se vajosi välittömästi hissillä kolmannelle sarjatasolle. Materiaali ei valitettavasti tälläkään kaudella näytä merkkejä sarjassa säilymisestä, mutta asennetta perinteikkäältä Paderbornilta ei ainakaan tule puuttumaan.

Ennusteemme mukaan Leverkusen ansaitsee kotonaan sarjanousijaa vastaan selkeän 74% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 17% ja vierasvoitto 9% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 3.80 maaliin. Todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Kai Havertz (54%) ja Sven Michel (25%).

Wolfsburg-FC Köln

Wolfsburgin viime kausi sujui varsin hyvin sen jouduttua edellisellä kaudella jopa putoamiskarsintaan. Viime kaudella joukkue sijoittautui komeasti kuudenneksi mikä on menestykseen tottuneelle seuralle hyvä kasvojen pesu vaikeiden aikojen jälkeen. Volkkareiden pelaajaliikenne on ollut rauhallista ja suurin hankinta on toistaiseksi RB Salzburgista ostettu keskikenttäpelaaja Xaver Schlager. FC Kölnin visiitti 2. Bundesliigaan jäi vain yhden kauden mittaiseksi, mutta kieltämättä fanaattiset kannattajat omaavan seuran paikka on eittämättä pääsarjatasolla. Budjetti ei tälläkään kertaa päätä huimaa, mutta joukkuetta on vahvistettu tasaisesti eri osa-alueet huomioiden ja omaa juniorituotantoa hyödyntäen.

Ennusteemme mukaan Wolfsburg on kotonaan 60% suosikki, tasapelin toteutuessa 22% ja vierasvoitto 18% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee hieman sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 3.00 maaliin. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Wout Weghorst (48%) ja Simon Terodde (35%).

Mönchengladbach-Schalke

Gladbach sijoittautui viime kaudella viidenneksi vain kaksi pistettä viimeisen UCL-paikan vieneestä Leverkusenia perässä. Kesän merkittävin siirto Gladbachin kannalta oli Thorgan Hazardin siirtyminen Dortmundiin, joka eittämättä heikentää joukkueen hyökkäyskalustoa. Sisään otettiin kuitenkin lupaava Breel Embolo juurikin avausviikonlopun vastustaja Schalkesta. Schalken viime kausi oli farssi, vaikka joukkue pääsikin esiintymään Mestarien liigan lohkovaiheessa. Bundesliigassa joukkue sijoittautui lopulta sijalle 14. Sarjan seitsemänneksi isoimmalla budjetilla operoivalta seuralta tulee odottaa petrausta viime kauteen nähden, mutta pelaajamateriaali on varsin keskinkertainen eikä joukkue oli merkittävästi vahvistunut kesän aikana.

Ennusteemme mukaan Gladbach ansaitsee kotonaan 55% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 25% ja vierasvoitto 20% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo on lähellä sarjan keskiarvoa – ennusteemme mukaan noin 2.80 maalia. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Alessanne Plea (43%) ja Benito Raman (25%).

Frankfurt-Hoffenheim

Frankfurt sijoittautui sarjassa seitsemänneksi, mutta meni pitkälle Eurooppa-liigassa. Kesän aikana ovi on kuitenkin käynyt tiuhaan tahtiin ja joukkueen tähtihyökkääjät Luka Jovic ja Sebastian Haller ovat kumpikin vaihtaneet maisemaa isompiin ympyröihin. Nähtäväksi jää miten joukkue onnistuu pitämään tasonsa yhteensä yli 30 maalia joukkueelle pelkästään Bundesliigassa iskeneen kaksikon poistuttua. Hoffenheimin kone hyytyi kauden viimeisellä neljänneksellä ja se jäi tasaisen kärkikastin viimeiseksi sijoittautuessaan lopulta yhdeksänneksi. Kesän merkittävin muutos on Julian Nagelsmannin lähtö, mutta pelaajamarkkinoilla liikenne on ollut suht rauhallista.

Ennusteemme mukaan Hoffenheim ansaitsee vieraissakin 50% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 21% ja kotivoitto 29% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan jopa 4.70 maaliin asti. Ottelun todennäköisimmät maalintekijät joukkueilleen ovat Andrej Kramaric (52%) ja Ante Rebic (45%).

Union Berlin-RB Leipzig

Kulttiseuran maineessa oleva Union Berlin nousi historiansa ensimmäisen kerran Saksan pääsarjatasolle ja kaupungissa sekä futishipstereiden keskuudessa noususta oltiin todella innostuneita. Nähtäväksi jää pystyykö pienellä budjetilla operoiva seura vakiinnuttamaan paikkansa Bundesliigassa, sillä joukkueessa on varsin rajallinen määrä Bundesliigakokemusta. Leipzig nimitti tulevalle kaudelle päävalmentajakseen yhden lupaavimmista nuorista valmentajista eli Julian Nagelsmannin, joka on tullut viime vuosina tunnetuksi Hoffenheimin päävalmentajana. Odotukset uutta projektia kohtaan ovat syystäkin korkealla ja Nagelsmann on hankkinut nuoria pelaajia kehittäväkseen kuten Christopher Nkunku ja Ethan Ampadu.

Ennusteemme mukaan RB Leipzig ansaitsee vieraskentällä sarjanousijaa vastaan 58% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 22% ja kotivoitto 20% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle -ennusteemme mukaan noin 3.60 maaliin. Joukkueidensa todennäköisimmät maalintekijät ovat Timo Werner (55%) ja Sebastian Potler (30%).

Jaa urheiluhulluutta:

Ei kommentteja

Pahoittelut. Kommentointi on suljettu.