fbpx
EtusivuE-urheiluENCE kirvelevään finaalitappioon Dallasin Dreamhack-turnauksessa

ENCE kirvelevään finaalitappioon Dallasin Dreamhack-turnauksessa

ENCE kirvelevään finaalitappioon Dallasin Dreamhack-turnauksessa E-urheilu Ennakot ja katsaukset

ENCE starttasi turnauksen tiistai-iltana argentiinalaista Isurus Gamingia vastaan. Tiistain ottelu pelattiin BO1 muotoisena eli ottelun voittaja selvitettiin yhden kartan avulla. Koko ottelu oli ENCE:n selkeää hallintaa, eikä ottelun voittajasta ollut minkään näköistä epäselvyyttä. ENCE esitti koko ottelun ajan varmoja ja rauhallisia otteita ja niiden siivittämänä se nappasi turnauksen avausottelustaan helpon 16-4 voiton

Keskiviikkoiltana ENCE sai vastaansa ranskalaisen G2-Esportsin. Keskiviikosta lähtien kaikki loput turnauksen ottelut pelattiin paras kolmesta kartasta menetelmällä. Keskiviikkoillan avauskarttana nähtiin Train, joka tunnetaan ENCE:n parhaana karttana. Ensimmäinen kartta G2:sta vastaan oli tasainen ja ranskalaisten aggressiivinen pelitapa toimi ENCE:ä vastaan yllättävän hyvin. ENCE ei kuitenkaan hätääntynyt tilanteesta missään vaiheessa ja hoiti ensimmäisen kartan nimiinsä erin 16-11. ”Junamaan” jälkeen siirryttiin ranskalaisten valitsemaan karttaan, joka oli tällä kertaa Dust II. Dustissa ENCE oli hätää kärsimässä. G2 tarjoili luotia suomalaisten päihin hurjalla voimalla ja etenkin Francois ”AmaNEk” Delaunay osoitti 26 tapollaan, että ranskalaispelurit ovat kovassa vireessä. Ratkaisevassa Nuke-kartassa nähtiin jälleen tuttua ENCE:ä. Joukkueen taktiikat toimivat ja etenkin joukkueen kokenut konkari Aleksi ”allu” Jalli näytti esimerkkiä kuinka ottelu voitetaan huonon kartan jälkeen. Kolmas kartta päättyi ENCE:n nimiin 16-6 ja koko ottelu karttavoitoin 2-1!

Alkusarjan kolmannessa ja viimeisessä ottelussa ENCE sai vastustajakseen brasilialaisen FURIA:n, joka oli pelannut ENCE:n tapaan tappioitta kaksi ensimmäistä peliään. ENCE lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina ja aiempana viikonloppuna Overpass-kartassa tuskaillut ENCE täytti ennakkosuosikin saappaat täydellisesti jo ensimmäisessä kartassa. Suomalaiset hallitsivat ensimmäistä karttaa täysin ja veivät sen nimiinsä 16-9 lukemin. Toisessa kartassa tilanne kuitenkin kääntyi päälaelleen ja ottelun hallinta siirtyi brasilialaisille. ENCE pelasi todella heikosti terroristipuolella ja 3-12 takaa-ajoasemasta oli vaikea lähteä tekemään kunnollista nousua. Toinen kartta päättyi brasseille erin 11-16 ja ratkaisua haettiin tuttuun tapaan kolmannesta kartasta. Ottelun kolmas kartta oli Nuke, joka on osoittautunut ENCE:lle viime aikoina hyväksi kartaksi. Vakuuttava meno jatkui myös tällä kerralla, kun ENCE onnistui heti terroristipuolella vakuuttavasti. Yhdeksän erävoittoa terroristina Nuke-kartassa on suoritus, josta harva vastustaja pystyy nousemaan. Poikkeusta ei nähty tälläkään kerralla, kun ENCE siivosi ottelun pois alta 16-9 lukemin ja eteni suoraan välieriin.

Turnauksen välierässä ENCE sai vastustajakseen eurooppalaisista huippupelaajista kootun FaZen. Maailman rankingin yhdeksännellä sijalla majaileva FaZe ja kolmannella sijalla oleva ENCE tarjoilivat katsojilleen huippujännittävää kilpapelaamista. Ensimmäinen ENCE:n valitsema Train-kartta alkoi kääntymään suomalaisille vasta poliisipuolella. ENCE:stä esiin astuivat tutut nimet ”sergej” sekä ”allu”, jotka molemmat nappasivat ensimmäisessä kartassa 25 tappoa. Ensimmäinen kartta päättyi lopulta suomalaisten voittoon 16-13 lukemin. FaZe valitsi ottelun toiseksi kartaksi Dust II:n. Kartta on ollut ENCE:lle hankala, mutta sunnuntaiyönä suomalaisjoukkue esitti sisukasta taistelua. Dustissa nähtiin sergej-show. Vasta 17-vuotias huippulupaus Jere ”sergej” Salo otti tiukoilla hetkillä muut ENCE:n pojat reppuselkäänsä ja kairasi Dustissa huimat 34 tappoa. Kummatkin joukkueet voittivat omat poliisipuolensa erin 10-5 ja näin ollen jatkoajalle mentiin 15-15 tasatilanteessa. ENCE hoiti jatkoajan helposti erin 4-1 ja voitti täten koko ottelun suoraan kahdessa kartassa. Välierän voitto tiesi ENCE:lle finaalipaikkaa sunnuntai-illalle.

Turnauksen finaaliin ENCE sai vastustajakseen yhdysvaltalaisjoukkue Team Liquidin, joka kukisti välierässä turnauksen sensaatiojoukkue FURIA:n suoraan kahdessa kartassa. Finaaliin kartoiksi valikoituivat Mirage, Overpass sekä Inferno. Kartat suosivat Liquidia ja ennen ottelua oli selvää, että ENCE:n olisi miltei pakko voittaa ensimmäinen Mirage-kartta, mikäli se mielisi ottelun voittoon. Toisin kuitenkin kävi. Liquid lähti ottelun ensimmäiseen karttaan kovalla ryminällä ja otti kotiyleisön kannustuksen siivittelemänä ensimmäisen kartan täysin omaan hallintaansa. Ensimmäinen kartta päättyi lopulta Team Liquidin 16-8 voittoon ja ENCE joutui lähtemään Overpass-karttaan veitsi kurkulla.

ENCE:n viime aikojen Overpass-esitysten jälkeen toisesta kartasta odotettiin Liquidin hallintaa, mutta kartasta saatiinkin kova ja pitkä taistelu. ENCE:n koneen käynnistely kesti hetken aikaa kartan alussa, mutta terroristipuolelle siirryttäessä suomalaisten peli pääsi täysiin uomiinsa. Koko viikonlopun ajan hurjassa vireessä ollut nuori osuja ”sergej” jatkoi marssiaan myös Overpassissa ja voitti yksin ENCE:lle sellaisia eriä, jotka veivät lopulta ottelun jatkoajalle asti. Terroristipuolen vahva aloitus ja ratkaisevien tilanteiden voittaminen olivat jatkoajalla avaimet ENCE:n karttavoittoon. Täten Dreamhack-turnauksen mestari ratkaistiin ratkaisevassa kolmannessa kartassa.

Kolmas kartta alkoi ENCE:n osalta karmealla tavalla, kun Liquidin terroristipuolen pelaaminen oli totaalista myrkkyä suomalaisille. Liquid johti ottelua pahimmillaan terroristipuolella jo 10-1 ja ENCE:n osakkeet olivat rajusti laskussa. Sitten ENCE:n kurssi alkoi kääntyä ja neljä peräkkäistä erävoittoa herättivät ENCE-faneissa pientä toivon kipinää ennen puolien vaihtoa. Niin sanottu ”poliisipuoli” alkoi ENCE:n osalta täydellisesti. Pistoolikierroksella Sami ”xseveN” Laasanen astui esiin ja kaatoi yksin kolme Liquidin pelaajaa ja nappasi erävoiton suomalaisille. ENCE viritteli ihmenousua nousemalla jo 10-8 tilanteeseen, mutta sitten Team Liquidin pelaajat palasivat takaisin peliservereille. Erityisesti Jonathan ’EliGE’ Jablonowski sekä Russel ’Twistzz’ Van Dulken jatkoivat varmoja otteitaan ja lopulta Team Liquid vei ratkaisevan kartan nimiinsä erin 16-13. Dreamhack-turnaukset ovat yksiä suurimpia Counter Strike-turnauksia ja palkintorahat niissä ovat suuria. Dallasin Dreamhack-turnauksessa palkintorahaa oli jaossa peräti 250 000 dollaria ja turnauksen voittajalle irtosi siitä hurjat 100 000 dollaria. ENCE kuittasi kakkossijallaan palkintorahaa 50 000 dollaria.

-Miska Peltoniemi

Jaa urheiluhulluutta:

Ei kommentteja

Pahoittelut. Kommentointi on suljettu.