fbpx
EtusivuEnnakot ja katsauksetUrheiluhullujen ennakko Saapasmaan viikonlopun kierrokselle!

Urheiluhullujen ennakko Saapasmaan viikonlopun kierrokselle!

Urheiluhullujen ennakko Saapasmaan viikonlopun kierrokselle! Ennakot ja katsaukset Jalkapallo

Serie A – Kierros 36

Kolme kierrosta jäljellä. Mestareiden Liigan paikat ovat edelleen jaossa tilanteen jopa hieman tiivistyttyä Interin otettua kolmannen tasapelinsä peräkkäin. Tällä hetkellä Inter, Atalanta, Milan ja Roma ovat sijoilla 3-6 neljän pisteen etäisyydellä toisistaan.

Putoamistaistelussa Empoli otti elintärkeät pisteet Udinesen pelatessa tasan, eron tiivistyessä näin kahteen pisteeseen.

Lauantai 11.5

Atalanta – Genoa

Sarjan kovavireisin joukkue Atalanta on tällä hetkellä todella kova suosikki sijalle neljä kauden päätteeksi. Heidän pelaaminen ei ole ailahdellut käytännössä lainkaan edeltäviin kymmeneen otteluun, joista he eivät ole hävinneet yhtäkään. He ovat tehneet tällä hetkellä enemmän maaleja kuin kukaan muu sarjassa.

Genoa on vastoin päinvastaisessa asemassa. He ovat pelanneet todella heikosti jo pitkäään: Kymmenestä edeltävästä ottelusta on taskussa vain yksi voitto. Muutamasta edeltävästä ottelusta napatut tasapelit kuitenkin ovat pitäneet heidät vielä tarpeeksi kaukana putoamisesta. Pieni, lähes olematon riski putoamiselle kuitenkin vielä on.

Tämän ottelun pitäisi olla totaalinen kotijoukkueen jyräys vierailijoiden yli.

Cagliari – Lazio

Cagliarin Leo Pavoletti pääsi jälleen rankaisemaan maalillaan vastustajaa edeltävällä kierroksella, mutta se ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin kivikovaa Napolia vastaan. Muutama edeltävä peli on ollut haastava, eikä tälläkään kierroksella varsinaisesti helpota. Roman ja Napolin jälkeen seuraava yritys on Laziota vastaan. Tässä ottelussa on kuitenkin jo paremmat mahdollisuudet.

Lazio on viimeaikaisten tappioiden johdosta tippunut pitkälti kokonaan sekä Eurooppaliiga – että Mestareiden Liiga-paikkojen taistelusta. Eroa on kuudennelle sijalle 4 pistettä. Milinkovic-Savic on edelleen todennäköisesti sivussa polvivamman takia, luoden valtavan tyhjiön Lazion keskikentälle. Mikäli ottelu alkaa väärällä jalalla, saattaa koko Lazion into tähän kauteen katketa kuin kanan lento.

Cagliarilla olisi tässä ottelussa mahdollisuus yllättää, vaikka Lazio onkin selkeä suosikki. Mikään selviö ottelu ei kuitenkaan todellakaan ole.

Fiorentina – AC Milan

Tämän hetken surkeiten suoriutuva joukkue sarjassa on tämän ottelun kotijoukkue. Fiorentina on jäänyt ilman voittoa nyt jo 13 ottelua peräkkäin. Tällä hetkellä tappioputkikin on jo neljän ottelun mittainen. Joukkueen kevät on ollut heikoin tällä vuosituhannella, eikä kurssin kääntymisestä ainakaan vielä ole merkkejä. Fiorentinan onneksi hyvän alkukauden turvin heillä ei kuitenkaan ole putoamisvaaraa.

Milan jatkaa haparoiden edelleen Mestareidenliigapaikan metsästystä kolmen pisteen etäisyydellä. Heidän jokainen peli on tästä eteenpäin pakkovoitto, mikäli seura haluaa pitää pelaajiaan ensi kaudellakin ringissä. Seuran taloudellinen tilanne pakottaa selviytymään Mestareiden Liigaan, tai muuten joukkueen kärkinimiä todennäköisesti myydään kesällä. Tämä aiheuttaa varmasti vierailijoille paineita loppukauden kolmeen otteluun.

Milan on tässä kamppailussa ennakkosuosikkina palattuaan voittojen tielle edeltävällä kierroksella. Joukkueen käytännössä ainoa ylöspäin pelaava keskikenttä on kuitenkin pelikiellossa, joten vähämaalinen tasapelinyhjäys ei olisi mikään yllätys, vaikka Fiorentina onkin käsittämättömän huonossa vireessä.

Sunnuntai 12.5

Torino – Sassuolo

Torino jatkaa kovaa kevätvirettään. Edeltävän kierroksen tasapeli Juventuksesta on varmasti Torinon faneille mielekäs, vaikka jaossa olisi ehkä ollut jopa kolme pistettä. Nyt vastassa on selkeästi heikompi joukkue mitä edeltävät ottelut ovat tuoneet. Voitolla Torino pitäisi mahdollisuuksia Eurooppaliigaan vielä elossa. Mestareiden liigaan pääsy taitaa kuitenkin olla jo pitkälti mennyttä.

Sassuolon otteet ovat vaisun alkukevään jälkeen hieman parantuneet. Toisaalta vaikka tappioton putki on nyt jo kuuden ottelun mittainen, ottelut ovat olleet varsin heikkoja joukkueita vastaan. Siltikin vain Fiorentina ja Chievo-otteluista Sassuolo on onnistunut nappaamaan täyden pistepotin.

Torinolle tämä ottelu näyttää varsin helpolta edeltävien otteluiden jälkeen. Muu kuin kolme pistettä tästä olisi heille pettymys.

Frosinone – Udinese

Frosinone pelaa merkityksettömiä pelejä lopun kevään. Panosta tai ei, tälle kaudelle pääsarjaan noussut joukkue ei ole onnitunut edes lähelle siihen, mitä olisi vaadittu säilymiseen. Toisaalta heiltä tuskin kukaan liiemmin mitään odottikaan kauden alussa.

Udinesen synkkä kevät meinaa nyt realisoitua sarjapaikan menettämiseksi. Heillä on tässä ottelussa valtavat paineet, sillä tämä taistelu olisi nyt voitettava. Takana niskaan hönkivällä Empolilla on vaativia otteluita jäljellä, mutta kuten tässä sarjassa on jo huomattu, mikään ei ole varmaa. Kolme pistettä tästä kamppailusta saattaisi olla Udineselle riittävät säilymiseen.

Udinese on monin verroin Frosinonea parempi joukkue, vaikka tällä hetkellä he uivatkin syvissä vesissä. Edeltävältä kierrokselta taistelupiste Interistä povaa kuitenkin hyvää. Vierasvoitto on tässä ottelussa todennäköisin tulos.

Sampdoria – Empoli

Sampdoria ei ole parhaassa mahdollisessa vireessä, vaikka heidän konkarikärki Quagliarella ei tunnu tiputtavan tasoaan kovista minuuteista ja pitkästä kaudesta huolimatta. Siltikään hänen maalit eivät ole lähiaikoina riittäneet voittoihin saakka. Kotona Sampdoria pelaa edelleen kuitenkin hyvin, vaikka tulokset eivät sitä välttämättä suoraan kerrokaan.

Empoli otti elintärkeät kolme pistettä viime viikonloppuna antaen vielä ohuen mahdollisuuden säilymiseen. Tämä kamppailu saattaisi nostaa heidät jo vierasvoittoon päättyessä putoamisviivan yläpuolelle. Tavallaan tämän jalkapallokevään kruunuksi sitä jopa hieman odottaisikin, kun tuhkimotarinoita on nyt nähty ympäri Eurooppaa.

Empoli pistää tässä kamppailussa varmasti aivan kaiken peliin. Sampdorialla ei ole panoksia, joten ottelusta saattaa tulla todella räiskyvä. Vaikka Sampdoria on laadukkaampi joukkue, ei tämä ottelu todellakaan ole läpihuutojuttu. Tässä ottelussa voi tilanne kääntyä kumpaan suuntaan vain, ja on mahdotonta sanoa etukäteen kumpi vie tästä pidemmän korren.

Spal – Napoli

Mahtava kevät Ferrarassa sai viime viikolla jatkoa, kun Spal kävi nappaamassa helpot vieraspisteet Chievolta. Upean kevään loppuun vastassa on vielä kovia pelejä, joista nyt vastassa Napoli. Kummallakaan joukkueella ei ole tässä ottelussa kuitenkaan panosta.

Napoli on ollut hyvin heikko edelleen, vaikka nyt vyöllä on jälleen kaksi peräkkäistä voittoa. Tästä ottelusta tulee Napolille varmasti haasteellinen, sillä kovalla asenteella pelaava kotijoukkue ei anna merkityksettömissä otteluissakaan senttiäkään periksi.

Napoli on valtava ennakkosuosikki kertoimien mukaan. Spal on kuitenkin ollut lähiviikot niin hyvä, että kotiyleisön edessä Spal voi jopa voittaa tämän kamppailun.

AS Roma – Juventus

Viikonlopun ehkä kovin ottelu. Roma tarvitsee ehdottomasti pisteitä päästäkseen neljän joukkoon ja he ovat pelanneet erinomaisesti edeltävissä otteluissaan, vaikkakin edeltävän kierroksen Genoa-ottelu päättyi 1-1 tasapeliin. Eroa Atalantaan on vain kolme pistettä, joten mahdollisuuksia on vielä, mikäli tästä kamppailusta kolme pistettä jää Roomaan.

Juventus ei ole todellakaan yhtä vakuuttava nyt, kun sarja on jo heille ratkennut. Edeltävistä viidestä ottelusta voittoja on vain kaksi. Juventus peluuttaa varmasti kyllä Ronaldoa, mutta hänen lisäksi kentällä nähdään todennäköisesti jälleen kasa nuoria pelaajia.

Romalla on täydet mahdollisuudet kellistää Juventus. Helppoa se ei ole, sillä myös Juventuksen nuoriso-osasto on todella kova. Tässä kamppailussa haiskahtaa hieman tasapeli.

Maanantai 13.5

Bologna – Parma

Bologna hävisi vain täpärästi edeltävällä kierroksella Milanille. Kotona heillä on kuitenkin huikea viiden ottelun voittoputki kotikentällä jota he lähteävät varmasti tosissaan jatkamaan. Kokonaisuudessaan Bologna pelaa tällä hetkellä parasta jalkapalloa omalta osaltaan tämän kauden aikana.

Viiden ottelun tasapeliputkessa oleva Parma lähtee haastamaan Bolognaa. Tasapelejä on tullut nyt heikompia vastaan, kuin myös Milania ja Torinoakin vastaan.

Kummallakaan joukkueella ei ole tässä ottelussa panosta. Bologna on hyvän vireensä ansiosta suosikki, mutta lähtökohdat ovat otteluun kyllä tasaisemmat mitä kertoimet antaa olettaa.

Inter – Chievo

Interille on tiedossa helppo maanantai-ilta. Tasapeleihin jumittunut Inter on tehnyt tarvittavan pysyäkseen top-4 joukossa, vaikka nyt tasapelipisteiden johdosta on myös mahdollista jäädä vielä ulkopuolelle Mestareiden Liigasta. Interillä on ottelussa selkeä panos, mistä johtuen he tuskin edes lepuuttavat ketään sarjan heittopussia vastaan.

Chievo ei ole jälleen Lazio-voiton jälkeen pystynyt osoittamaan kovinkaan kummoisia otteita. Interiä vastaan ei lähtökohtaisesti umpisurkeaa kautta pelaavalla Chievolla pitäisi olla pienintäkään saumaa.

Inter murskaa Chievon. Tässä ei pitäisi olla mitään kysyttävää.

Jaa urheiluhulluutta:

Ei kommentteja

Pahoittelut. Kommentointi on suljettu.