fbpx
EtusivuEnnakot ja katsauksetKuPS vakuuttavaan voittoon kotikentällään – Interillä ja RoPSilla vaikeampaa

KuPS vakuuttavaan voittoon kotikentällään – Interillä ja RoPSilla vaikeampaa

KuPS vakuuttavaan voittoon kotikentällään - Interillä ja RoPSilla vaikeampaa Ennakot ja katsaukset Jalkapallo

KuPS kaatoi valkovenäläisen FC Vitebskin

Suomalaisjoukkueista paras arpaonni Eurooppa Liigan karsintojen ensimmäisellä kierroksella sattui Kuopion Palloseuralle, joka kohtasi torstaina kotikentällään valkovenäläisjoukkue FC Vitebskin. Ottelu oli KuPSin hallintaa ja etenkin ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli täysin kuskin paikalla. Hyvästä paineesta ja loistavista maalipaikoista huolimatta valkovenäläiset kestivät ja ensimmäisellä puoliajalla ei nähty täysosumia. Toisella puoliajalla KuPS koki kymmenen minuutin mittaisen nukahduksen, eikä hyökkäyksien rakenteleminen tuntunut onnistuvan. Tämä vaihe päättyi kuitenkin nopeasti, kun Luis Carlos Murillo räjäytti Savon Sanomat Areenan kovaan huutoon upealla soolomaalillaan. Ottelun parhaan pelaajan Murillon päivätyö ei päättynyt ensimmäiseen maaliin, sillä kolumbialainen alusti myös toisen kuopiolaisten maalin tolppalaukauksellaan. Lucas Rangel siivosi pallon sisään ja juhlat olivat valmiit. KuPSin kannattajajoukko alkoi laulaa lauluaan: ”Lohkovaihe täältä tulee KuPSi”. Tunnelmaa ei Kuopion torstai-illasta puuttunut ja KuPSin kannattajat pitivät kovaa ääntä koko ottelun ajan.

Vierasjoukkue FC Vitebsk ei päässyt herkuttelemaan maalipaikoilla ja vierailijoiden ainoat kaukolaukaukset pysähtyivät KuPSin maalia vartioineen Otso Virtasen käsiin. Valkovenäläisten puolelta suurimmat onnistujat löytyivät katsomon puolelta. Sinnikäs, noin kymmenpäinen ja paidaton Vitebskin fanilauma uhmasi rankkasadetta ja noin kymmenen asteen lämpötilaa hatunnoston arvoisesti. Vierasjoukkue FC Vitebsk ei esiintynyt ensimmäisessä osaottelussa vakuuttavasti ja mikäli suuria ihmeitä ei Valko Venäjällä tapahdu, KuPS etenee Eurooppa Liigan karsintojen toiselle kierrokselle.

Inter murskattiin Bröndbyn toimesta

FC Inter aloitti oman eurotaipaleensa Tanskassa, kun turkulaiset suuntasivat Bröndby IF:n vieraaksi. Inter sai ottelulle karmivan alun, kun Bröndbyn puolalaishyökkääjä Kamil Wilczek ohitti Henrik Moisanderin jo viidennen peliminuutin kohdalla. Ottelun tunnelma kääntyi kuitenkin kahdenkymmenen minuutin kohdalla täysin, kun Timo Furuholm ohjasi Niko Markkulan hienosta keskityksestä pallon maaliin. Tärkeän vierasmaalin turvin tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Inter sai kokea totaalisen kylvetyksen. Kamil Wilczek aloitti toisen puoliajan maalitehtailun illan toisellaan ja tämän jälkeen Simon Tibbling sekä Kasper Jensen lisäsivät tanskalaisten johdon kolmeen maaliin. Bröndby oli ottelun hallitseva osapuoli ja se rakensi yhteesä 17 maalintekoyritystä Interin viittä vastaan. Vierasmaali oli lopulta laiha lohtu Interille, kun vastustaja teki neljä. Ensi torstaina on kirittävää.

RoPSille tärkeä vierasmaali

Rovaniemen Palloseura avasi eurokarsinnat Skotlannissa Aberdeen FC:n vieraana. Altavastaajana otteluun lähtenyt RoPS oli koko ottelun ajan pahassa pinteessä ja skotlantilaiset hallitsivat ottelua mielin määrin. Aberdeen sai ensimmäisen palkintonsa ensimmäisen puoliajan loppupuolella, kun Niall McGinn laukoi maalin edestä pallon verkon perukoille. Aberdeen lisäsi johtoaan kahteen toisen puoliajan alussa Sam Cosgroven osumalla. RoPS sinnitteli kuitenkin mukana pelissä ilman enempiä takaiskuja ja lisäajalla se onnistui kavennuksessa. Lucas Lingmanin erinomainen läpisyöttö lähetti vaihdosta sisään tulleen Tommi Jäntin läpi, eikä 19-vuotias peluri tästä erehtynyt. Vierasmaalin ansiosta ottelupari on vielä täysin auki, mutta kotikentällään RoPSin on onnistuttava täydellisesti ja etenkin hyökkäyspelin täytyy olla tulivoimaisempaa.

Otteluparien toiset osaottelut pelataan torstaina 18.7. HJK matkustaa Mestareiden Liigan karsinnoissa Färsaarille HB Tórshavnin vieraaksi tiistaina 16.7. Ensimmäinen osaottelu päättyi HJK:n 3-0 voittoon.