fbpx
EtusivuEnnakot ja katsauksetSuomifutiksen pilkuntarkka katsaus – todennäköisyydet jokaiseen otteluun!

Suomifutiksen pilkuntarkka katsaus – todennäköisyydet jokaiseen otteluun!

Suomifutiksen pilkuntarkka katsaus – todennäköisyydet jokaiseen otteluun! Ennakot ja katsaukset Jalkapallo veikkausliiga

Veikkausliiga palaa kahden viikon maajoukkuetauolta muutaman ottelun voimin, joista mielenkiintoisimpana ehdottomasti ensi viikon keskiviikkona pelattava metroderby HJK vastaan FC Honka. Ykkönen jatkuu normaaliin tapaan yhdeksännen kierroksen merkeissä. Lue kierrosennakko ja todennäköisyysarviot jokaiseen otteluun!

IFK Mariehamn – HJK

IFK Mariehamn hävisi Suomen Cupin finaalissa kotikentällään Ilvekselle 2-0 lukemin. Lopputulos ei kuvaa kovinkaan hyvin ottelun pelitapahtumia ja vain ainoastaan Ilveksen tehokas viimeistely ja maalivahti Mika Hilanderin useat huipputorjunnat mahdollistivat Ilveksen voiton ottelussa. Ottelun maalipaikoista laskettu ”reilu” lopputulos olisi ollut lähempänä 2-2 tai 1-1 tasapeliä. 

HJK vaihtoi valmentajaansa ennen maajoukkuetaukoa ja aikaisemmin RoPSia valmentanut Toni Koskela otti joukkueen vetovastuun. Koskelan ja HJK:n yhteistyö alkoi kahdella voitolla, mutta vastustajat olivat sarjan tämän hetkisestä häntäpäästä. Keskiviikkona vastaan asettui pääkaupunkiseudun paikallisottelussa FC Honka, joka vei äärimmäisen tasaisen ottelun lopulta nimiinsä 1-0 lukemin. Ratkaisumaali syntyi Hongan Juha Hakolan upeasta vapaapotkusta.

Ennusteemme mukaan IFK Mariehamn ansaitsee ottelussa kotikentällään 40% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 26% ja vierasvoitto 34% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee selvästi sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.90 maaliin.  

FC Honka – RoPS

Honka otti Veikkausliigan mitalitaistelua ajatellen todella ison voiton, kun se kaatoi metroderbyssä HJK:n vieraskentällä 1-0. Hongan pelin tasossa on nähty paljon vaihtelua, eikä joukkue sarjan kärkisijoituksestaan huolimatta pelaa potentiaalinsa ylärajoilla. 

RoPS palasi maajoukkuetauolta tyylillä, kun se kaatoi täysin ansaitusti vieraskentällä FC Lahden 2-1. Voitto oli rovaniemeläisleirissä helpotus, sillä joukkue hävisi ennen maajoukkuetaukoa kolme ottelua peräkkäin ja soppaa hämmensi myös silloisen päävalmentaja Koskelan siirtyminen HJK:n palvelukseen.

Ennusteemme mukaan FC Honka ansaitsee kotonaan 66% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 22% ja vierasvoitto 12% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo on lähellä sarjan keskiarvoa – ennusteemme mukaan noin 2.50 maalia. 

FC Inter – VPS

FC Inter palasi maajoukkuetauon jälkeen odotetusti voittojen viitoittamalle tielle, kun joukkue kaatoi KPV:n vieraissa 3-1 lukemin. KPV pääsi ottelussa aikaisin johtoon ja Interillä oli vaikeuksia oman pallollisen pelinsä käynnistämisessä, mutta viimeistään toisella jaksolla joukkue sai oikean vaihteen silmään – mikä realisoitui kahtena Filip Valencicin maaliina. 

Veikkausliigasta on pelattuna jo puolet ja VPS on sarjan ainoa joukkue, joka ei ole vieläkään onnistunut voittamaan peliäkään. Sama surullinen tarina jatkui joukkueen palatessa maajoukkuetauolta ja isännöidessä KuPSia. KuPS vei ottelun nimiinsä 2-1 lukemin, eikä VPS pystynyt haastamaan kuopiolaisia kunnolla kotiedusta huolimatta. 

Ennusteemme mukaan FC Inter on kotonaan massiivinen 73% suosikki, tasapelin toteutuessa 17% ja vierasvoitto 10% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee rajusti sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 3.20 maaliin. 

Ilves – KPV

Ilves pokkasi itselleen Suomen Cupin mestaruuden sekä samalla paikan ensi kesän eurokarsinnoissa voittamalla IFK Mariehamnin Maarianhaminassa 2-0 loppu lukemin. Joukkueen minimitavoite kautta ajatellen saavutettiin ja nähtäväksi jää siirtyykö pelaajia tämän takia kesän siirtoikkunassa ulkomaille tai tyhjeneekö Ilveksen takki motivaation osalta ennen liigan ratkaisupelejä. 

KPV:n paluu maajoukkuetauolta ei sujunut suunnitelmien mukaisesti, kun FC Interin vierailu Kokkolassa päättyi vieraiden selvään voittoon 3-1 lukemin. KPV on tilastojen valossa pelannut merkittävästi tuloksiaan paremmin ja joukkue voi hyvinkin muutamalla hankinnalla kesän siirtoikkunassa pystyä säilyttämään paikkansa Veikkausliigassa. 

Ennusteemme mukaan Ilves ansaitsee kotikentällään 66% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 23% ja vierasvoitto 10% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää hieman sarjan keskiarvon alapuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.40 maaliin. 

KuPS – FC Lahti

KuPSin paluu maajoukkuetauolta alkoi voitokkaasti, kun joukkue kaatoi VPS:n vieraissa 2-1 lukemin. Loppulukemat eivät jättäneet epäselvyyttä joukkueiden välisestä paremmuudesta ja KuPSin voitto oli ansaittu. Kuopiolaisten pelin tasossa on nähty runsaasti vaihtelua ja tasapainon löytäminen on kaikki kaikessa kauden ratkaisupelien lähestyessä. 

FC Lahden alavireinen kausi sai jatkoa, kun joukkue kohtasi kotonaan RoPSin, joka vei ottelun lopulta nimiinsä 2-1 lukemin. Lahden tulisi tähyillä aktiivisesti kesän siirtoikkunan pelaajamarkkinoille, sillä joukkueelta puuttuu selkeä ykkösmaalintekijä, joka syö joukkueen menestysmahdollisuuksia rotan lailla. 

Ennusteemme mukaan KuPS ansaitsee kotikentällään 58% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 25% ja vierasvoiton 27% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo on hyvin lähellä sarjan keskiarvoa – ennusteemme mukaan noin 2.50 maalia. 

KTP – Haka

KTP palasi tappiollisen TPV -ottelun jälkeen voittojen tielle, kun se kaatoi AC Oulun vieraissa 1-0 lukemin. KTP oli yllättäen ottelussa huomattavasti aktiivisempi osapuoli ja loi reilusti enemmän maalipaikkoja ansaiten näin voittoonsa. 

Haka kohtasi viime kierroksella TPV:n vieraissa, joka oli silminnähden väsynyt lyhyeksi jääneen palautumisaikansa vuoksi, sillä edellisestä pelistä oli kulunut vain kaksi päivää. Haka vei ottelun nimiinsä 3-1 lukemin vaikka TPV pääsikin pelaamaan ylivoimalla ottelun viimeiset 20 minuuttia mutta tuloksetta. 

Ennusteemme mukaan Haka on ottelussa vieraskentälläkin selkeä 54% suosikki, tasapelin toteutuessa 26% ja kotivoitto 20% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää hieman alle sarjan keskiarvon – ennusteemme mukaan noin 2.80 maalia. 

AC Oulu – AC Kajaani

AC Oulun tilannetta voi alkaa jo kuvaa sanalla kriisi, sillä vaikka edelliskierroksella joukkue onnistui kaatamaan komeasti Ekenäsin vieraissa 3-0 lukemin paluu todellisuuteen tapahtui nopeasti. Viikkokierroksella Oulu isännöi KTP:tä häviten ottelun 1-0 ja ollen silminnähden heikompi osapuoli, vaikka lähtikin otteluun mm. vedonlyöntimarkkinan näkemyksen mukaan 60% suosikkina.

AC Kajaani hävisi viime kierroksella kotonaan MuSalle 3-1 lukemin, mutta pelitapahtumien valossa ottelun oli lähempänä 2-2 tulosta kuin 3-1 lukemia. Kajaani kärsi myös lyhyestä lepoajasta, kun edellinen peli oli pelattu sunnuntai-iltana ja keskiviikon otteluun jäi vain kahden päivän lepoaika, joka näkyi varsikin toisella jaksolla jalkojen puutteena kotijoukkueen osalta. 

Ennusteemme mukaan AC Oulu ansaitsee viime aikaisista vaikeuksistaan huolimatta kotonaan noin 66% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 23% ja vierasvoitto 11% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää sarjan keskiarvon alapuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.60 maaliin.

MuSa – TPV

MuSa otti jälleen kovan päänahan vieraskentältä, kun se kaatoi AC Kajaanin 3-1 lukemin. Voittoa ei voi pitää täysin ansaittuna, sillä maalipaikat jakautuivat ottelussa tasaisesti ja Kajaani vei jopa vaarallisimmat tilanteet itselleen onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä.

TPV joutui viiden tappiottoman ottelun jälkeen nöyrtymään Pirkanmaan derbyssä, kun FC Haka oli toisen puoliajan maaleillaan parempi 3-1 lukemin. TPV kärsi ottelussa lyhyestä palautumisajasta, jonka avulla Haka pääsi peliin mukaan toisella jaksolla paremmin ja vei lopulta täydet pisteet paikalliskamppailusta. 

Ennusteemme mukaan MuSa ansaitsee kotonaan noin 40% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 30% ja vierasvoitto 30% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo jää sarjan keskiarvon alapuolelle – ennusteemme mukaan noin 2.60 maaliin. 

MyPa – FF Jaro

MyPa otti viime kierroksella todella näyttävän voiton kotonaan TPS:n kustannuksella 3-1 lukemiin päättyneessä ottelussa. Ottelua analysoidessa tulee nähdä tuloksen taakse, sillä TPS oli ottelussa dominoiva osapuoli ja MyPA hyvin onnekas tehdessään kolme maalia paikoista, jotka oikeuttivat hieman alle kahteen maaliin xG arvona. 

Jaro ehti pelata ennen viime kierrosta seitsemän ottelua ilman voittoa. Viime kierroksella joukkue onnistui kaatamaan kotonaan Ekenäsin 3-0 lukemin. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista peliä, mutta toisen puoliajan alkuun Jaro sai luotua useita vaarallisia tilanteita ja sinetöi ottelun iskemällä viiteen minuuttiin kolme maalia. 

Ennusteemme mukaan Jaro ansaitsee vieraskentälläkin 60% suosikkiaseman, tasapelin toteutuessa 23% ja kotivoitto 17% todennäköisyydellä. Ottelun maaliodotusarvo nousee aavistuksen sarjan keskiarvon yläpuolelle – ennusteemme mukaan noin 3.00 maaliin. 

Jaa urheiluhulluutta:

Ei kommentteja

Pahoittelut. Kommentointi on suljettu.